DCF Terminal Value Formula - Hvordan beregne terminalverdi, modell

Terminalverdi er den estimerte verdien av en virksomhet utover den eksplisitte prognoseperioden. Det er en kritisk del av den økonomiske modellen. Typer av økonomiske modeller De vanligste typene av økonomiske modeller inkluderer: 3 uttalelsesmodell, DCF-modell, M & A-modell, LBO-modell, budsjettmodell. Oppdag de 10 beste typene, da det vanligvis utgjør en stor prosentandel av den totale verdien av en bedrift. Det er to tilnærminger til DCF-terminalverdiformelen: (1) evig vekst, og (2) avslutter flere.

to terminalverdimetoder

Bilde: Finance's Business Valuation Course.

Hvorfor brukes en terminalverdi?

Når du bygger en rabattert kontantstrøm / DCF-modell er det to hovedkomponenter: (1) prognoseperioden og (2) terminalverdien.

Prognoseperioden er vanligvis 3-5 år for en normal virksomhet (men kan være mye lenger i noen typer virksomheter, for eksempel olje og gass eller gruvedrift) fordi dette er en rimelig tid å gjøre detaljerte forutsetninger. Alt utover det blir et reelt gjetningsspill, det er her terminalverdien kommer inn.

Hva er DCF Terminal Value Formula for evig vekst?

Den evige vekstmetoden for å beregne en terminalverdiformel er den foretrukne metoden blant akademikere, siden den har den matematiske teorien bak seg. Denne metoden forutsetter at virksomheten vil fortsette å generere Free Cash Flow (FCF) Cash Flow Cash Flow (CF) er økningen eller reduksjonen i mengden penger en bedrift, institusjon eller person har. I økonomi brukes begrepet for å beskrive mengden kontanter (valuta) som genereres eller forbrukes i en gitt tidsperiode. Det er mange typer CF i en normalisert tilstand for alltid (evighet Perpetuity Perpetuity er en kontantstrømbetaling som fortsetter på ubestemt tid. Et eksempel på en evighet er Storbritannias statsobligasjon kalt Consol. Selv om summen).

Formelen for å beregne den evige vekstterminalverdien er:

TV = (FCFn x (1 + g)) / (WACC - g)

Hvor:

TV = terminalverdi

FCF = fri kontantstrøm

g = evig vekst av FCF

WACC = vektet gjennomsnittlig kapitalkostnad WACC WACC er et foretaks vektede gjennomsnittlige kapitalkostnad og representerer dets blandede kapitalkostnader inkludert egenkapital og gjeld. WACC-formelen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne guiden vil gi en oversikt over hva det er, hvorfor det brukes, hvordan man beregner det, og gir også en nedlastbar WACC-kalkulator

terminal verdi formel evig vekst

Hva er Exit Multiple DCF Terminal Value Formula?

Exit multiple-tilnærmingen forutsetter at virksomheten selges for et multiplum av noen beregninger (f.eks. EBITDA EBITDA EBITDA eller resultat før renter, skatt, avskrivninger, amortiseringer er et selskaps fortjeneste før noen av disse nettofradragene blir gjort. EBITDA fokuserer på driftsbeslutningene av en virksomhet fordi den ser på virksomhetens lønnsomhet fra kjernevirksomheten før kapitalstrukturens innvirkning. Formel, eksempler) basert på nåværende observerte sammenlignbare handelsmultipler Comps - Sammenlignbare handelsmultipler Analysering av sammenlignbare handelsmultipler (Comps) innebærer å analysere selskaper med lignende , økonomi- og eierprofiler for å gi en nyttig forståelse av: drift, økonomi, vekstrater, marginutvikling, kapitalutgifter, verdsettelsesmultipler, DCF-antagelser og referanseindekser for en børsnotering for lignende virksomheter.

Formelen for å beregne utgangsverdi for flere terminaler er:

TV = finansiell beregning (f.eks. EBITDA) x trading multiple (f.eks. 10x)

terminalverdiformel avslutte flere

Hvilken terminalverdimetode er mer vanlig?

Exit multiple-tilnærmingen er mer vanlig blant fagpersoner i bransjen, ettersom de foretrekker å sammenligne verdien av en virksomhet Verdsettelsesmetoder Når en verdsetter et selskap som en løpende virksomhet, er det tre hovedmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, lånefinansiering og finansiering til noe de kan observere i markedet. Blant akademikere vil du høre mer snakke om den evige vekstmodellen siden den har mer teori bak seg. Noen industriutøvere vil ta en hybrid tilnærming og bruke et gjennomsnitt av begge.

Eksempel fra en finansiell modell

Nedenfor er et eksempel på en DCF-modell med en terminalverdiformel som bruker Exit Multiple-tilnærmingen. Modellen antar at 8,0x EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA brukes i verdsettelse for å sammenligne verdien av lignende virksomheter ved å evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gjennomsnitt. I denne guiden vil vi dele ned EV / EBTIDA-mangfoldet i de forskjellige komponentene, og lede deg gjennom hvordan du beregner det trinnvis salg av virksomheten som stenger 31/12/2022.

Som du vil merke, representerer terminalverdien en veldig stor andel av den totale gratis kontantstrømmen til firmaet (FCFF) verdivurderingsgrader for verdsettelse for å lære de viktigste konseptene i ditt eget tempo. Disse artiklene vil lære deg beste praksis for forretningsverdivurdering og hvordan du kan verdsette et selskap ved hjelp av sammenlignbar selskapsanalyse, diskontert kontantstrøm (DCF) -modellering og presedens transaksjoner, som brukt i investeringsbank, aksjeforskning,. Faktisk representerer det omtrent tre ganger så mye kontantstrøm som prognoseperioden. Av denne grunn er DCF-modeller veldig følsomme for antagelser om terminalverdi.

En vanlig måte å representere dette på er gjennom sensitivitetsanalyse Hva er sensitivitetsanalyse? Sensitivity Analysis er et verktøy som brukes i økonomisk modellering for å analysere hvordan de forskjellige verdiene for et sett med uavhengige variabler påvirker en avhengig variabel.

Terminalverdi vist i en DCF-modell

Bilde: Finance's Financial Modelling Course.

Last ned gratis malen

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

Video Forklaring av terminalverdi

Nedenfor er en kort videoopplæring som forklarer hvordan du beregner TV trinn for trinn i Excel. Dette eksemplet er hentet fra Finance's modelleringskurs.

Flere verdsettingsressurser

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å bryte ned terminalverdiformelen mellom exit multiple-metoden og den evige vekstmetoden. Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ® -betegnelsen FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari. For å lære mer om verdsettelse og økonomisk modellering, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Oversikt over verdsettelsesmetoder Verdsettelsesmetoder Når en verdsetter et selskap som en løpende virksomhet, er det tre hovedverdsettelsesmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, gjeldsrike oppkjøp og finansiering
  • DCF-modelleringsguide DCF-modellopplæring Gratis guide En DCF-modell er en bestemt type finansmodell som brukes til å verdsette en virksomhet. Modellen er rett og slett en prognose for et selskaps unlevered gratis kontantstrøm
  • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • DCF-analyse - infografisk DCF-analyse Infographic Hvordan diskontert kontantstrøm (DCF) virkelig fungerer. Denne infografikken for DCF-analyse går gjennom de forskjellige trinnene som er involvert i å bygge en DCF-modell i Excel.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found